Schultz and Forever_Martin Fält_650x400

Foto: Martin Fält

Schultz and Forever: Upåvirket af virakken men drømmer om udlandet

Malene Schelde Hinrichsen

Gaffa, Soundvenue og iByen  har sagt det:  han har potentiale til noget stort. Men hvad mener Jonathan Schultz, den unge mand bag Schultz and Forever, egentlig selv om den interesse i hans person? Vi har mødt fyren med den nasalhæse vokal til en snak om opmærksomheden, SPOT Festival, forventninger og ambitioner.

- Det er ikke fordi, det rører mig helt vildt meget – jeg tager det bare som det kommer, fortæller Jonathan om det at være i søgelyset.

På trods af mediernes bevågenhed og kvalitetsstemplet som talent, forholder Jonathan sig beskeden og fokuserer straks på musikken som det, der virkelig betyder noget. Han vil gerne bare skrive musik, som han selv kan stille sig tilfreds med. Jonathan må dog erkende, at med pladsen i søgelyset følger også en masse meninger.

- Der kommer mange flere inputs og folk, der har en idé om, hvordan den næste plade skal være. Derfor vil jeg gerne totalt distancere mig fra alle mennesker og så bare lave en plade, som, jeg synes, er voldsomt fed, siger Jonathan.

Schultz and Forever gæstede SPOT Festival sidste år, og om oplevelsen fortæller Jonathan ivrigt:

- Det var vildt sjovt! Jeg kan huske at min manager Rasmus sagde til mig, at der ville blive proppet. Og det troede jeg ikke på – det ville være for sygt. Fem minutter inden showets start beder jeg ham gå ud og se, hvor mange der er. Han siger der er kø og fuldstændig proppet, og det var for vildt! Det var virkelig sindssygt for mig at opleve – og så bare komme ind og opleve energien. Det er jo det, der er så fedt ved SPOT Festival, fortæller Jonathan.

Han er også begejstret for de positive følgevirkninger efter sidste års festival, fordi han sidenhen fik ret mange spillejob herhjemme.

- SPOT Festival var jo bare et springbræt, og det gjorde bare, at jeg fik lov at komme bredere ud med min musik.

Til gengæld håber Jonathan, at han med årets optræden på SPOT Festival også kan åbne op for de internationale muligheder. Man kan mærke en vis udlandslængsel fra den unge fyr, og han har da også ambitioner om at få lov til at spille i USA.

- Det er det, jeg gerne vil, og det er det, jeg altid gerne har villet. Men det er meget få danske kunstnere, som får lov at komme til USA. Men jeg tænker hele tiden videre, og USA er mit næste store mål, fortsætter han.

Man kan håbe for Jonathan, at weekendens Schultz and Forever-optræden på SPOT Festival kan bringe ham et skridt nærmere drømmen. Fremtiden for Schultz and Forever ser i hvert fald lovende ud. Og med en lang række koncerter på landets festivaler henover sommeren er der travlhed forude – selvom fokus, ifølge Jonathan selv, ligger på arbejdet på den fremtidige fuldlængde plade.

Lyt selv med når den intense folk-stemme bag Schultz and Forever spiller fredag kl. 23.00 i Musikhusets ”Lille Sal”.

Anbefalinger fra Jonathan Schultz

Jonathan Schultz har også selv planer om at høre musik under festivalen, og i flæng nævner han: Cancer, Mariam The Believer (SE), MØ, Synd og Skam, Deathcrush (NO) og Baby In Vain.

- De er alle sammen fede. Jeg vil rigtig gerne høre MØ, fordi hun er pisse sød. Og Synd og Skam er bare Danmarks fedeste band lige nu. Så tror jeg gerne, jeg vil høre Deathcrush, fordi at blondinen, der spiller guitar, hun er sååå fræk.

Tjek dem ud, sammen med alle de andre spændende bands, der spiller under dette års SPOT Festival.