Legestue under tidspres

Kasper Rønberg Schultz

På initiativ af SPOT Festival har Green Pitch og tre andre af de bands og solister, der spillede på festivalen tidligere i år, fortolket en kendt julesang eller -salme ind i deres lydunivers. De fire fortolkninger er deres og vores adventsgaver til jer. Vi har talt med Rex Garfield fra Green Pitch om deres bidrag til projektet.

 

- Jeg kan huske, at jeg spurgte Ste, om det overhovedet kunne lade sig gøre for os at deltage i projektet, da han stod foran en meget tidskrævende ansøgning til filmskolen. Vi blev enige om, at projektet var alt for sjovt til, at vi kunne takke nej, starter Rex, der til daglig danner par med Ste.

Projektet havde relativt stramme rammer. De skulle finde en julesang eller -salme, som var offentlig ejendom, indspille deres version og aflevere musikken med tilhørende video. Alt sammen med ganske kort tidsfrist.

- Vi fandt en liste over julesange, som er public domain. På den liste faldt vi egentlig ret hurtigt over ”Angels We Have Heard On High”. Det var en af de første, vi hørte. Vi valgte sangen ret impulsivt, og syntes, at melodien i omkvædet var rigtig fin, forklarer Rex og fortsætter: – Vi plejer at sidde og snakke længe, og have en klar idé om, hvor vi vil hen, men på grund af den korte afleveringsfrist måtte vi træffe nogle hurtige beslutninger. Det har været en legestue under tidspres.

 

En trompetspillende barnepige

- Ste har siddet og arbejdet en hel del alene på nummeret. Han blev nødt til at bare at kaste alt muligt ind på nogle spor, og så håbe på, at det var noget, der virkede. Jeg synes, at nummeret ret hurtigt kom til at lyde af os, siger Rex.

- Det har været fedt at erfare, at vi åbenbart efterhånden har så klar en lyd, at vi hurtigt kunne genkende os selv i projektet. Og så har det også været fedt at komme tilbage til arbejdsværelset. Det meste af tiden går jo med at passe vores tvillinger, og det har været dejligt at kunne gå ind i det kreative rum sammen igen, siger hun.

Med i arbejdsværelset havde Rex og Ste i øvrigt tvillingernes barnepige Nanna, som spiller trompet og flygelhorn på nummeret. Trompet og flygelhorn virkede fuldkommen oplagt, når det nu var en julesang, de skulle fortolke, så hun var en kærkommen gæst i lydstudiet.

- Det bliver i familien, ler Rex

 

Et rum uden stjerner

Videoen til nummeret er lavet af PUSH MUTE, som blandt andet arbejder med filmoptagelser af byens rum. I samarbejde fandt de frem til det færdige resultat, der består af billeder fra dystre kældergange. På den måde bliver den himmelstræbende tekst trukket ind i et rum, hvor man ikke kan se stjernerne.

- Vi synes, det er en fin kontrast. Jeg kan godt lide, at billederne smitter af på teksten, så det – i stedet for at være en sang om lyset – bliver en sang om længsel efter lys. Så det samlede udtryk også indeholder et mørke, en smerte, fortæller Rex.

 

Et kig tilbage på 2012

Her sidst på et år hvor rollen som forældre har spillet en naturligt stor rolle, kan Rex og Ste alligevel kigge tilbage på en veloverstået efterårsturné, som Green Pitch var på sammen med danske Deer Bear. Og derudover står koncerten på årets SPOT Festival som et særligt stærkt minde.

- Koncerten på SPOT Festival var den 100% største musikoplevelse i mit liv. Salen var stuvende fuld og publikum var musestille. Jeg kunne høre hver eneste af mine vejrtrækninger. Det var helt vildt. Vi er slet ikke vant til at spille for så mange mennesker, så jeg var ret nervøs, men det gik virkelig godt, fortæller Rex.

Efter koncerten blev der faktisk lagt i støbeskeen til en udenlandsturné, men det var svært at forene med livet som nybagte forældre. Bandet regner dog med, at det bedre vil kunne lade sig gøre på sigt, når børnene bliver gamle nok til, at de kan komme med. De har allerede en aftale med det tysk/schweiziske bookingbureau Hotellounge om, at de står for de kommende Europa-turnéer. Lige nu planlægger Green Pitch at gå i gang med at skrive nyt materiale og indspille en ny plade i det kommende år.