På vej til Spot…

Anders Jørgensen

De seneste timer har borgere og branche valfartet til Spot festivalen. Vi rendte ind i nogle af dem på vejen.

Personaleudflugt
Lars Sloth, der er spillestedsleder på Gimle i Roskilde, var en glad mand på Catlink-færgen. Han havde samlet ni frivillige og ansatte fra spillestedet, som i samlet flok var på vej til Spot Festival. Lars’ telefon kimede løs, branchesnakken var tydeligvis i fuld gang fra morgenstunden.

Gimle 1_redigeretLars Sloth er jo berømt i Aarhus for sin fortid som booker på Studenterhuset, da det holdte til i Toldboden. Derfor er det heller ikke noget problem for ham at skaffe indkvartering til sine folk. Der var mindst fem Gimle-piger, der skal bo i en lejlighed i Aarhus C, som Lars har gravet frem fra netværket.

- Vi er mange af sted i år. Det er blandt andet vores bookere og afviklere, som gør en stor indsats til hverdag. Vi skal have Spot-oplevelse sammen, sagde Lars mellem opkaldene.

Publikumsrider
Oppe i Ryesgade rendte vi på friske folk fra Copenhagen Music/Records, der holdt på skrå, hvor Rosenkrantzgade ender og var i fuld gang med læsse sprut og sager i den smarte Mini.

- Vi skal bruge det til den betasession, vi laver med Ray Cokes og tre solister kl. 16 i Lille Sal, fortalte Charlotte fra Copenhagen Music/Records.

Copenhagen Music pakker publikumsryder_650x458

Og så kunne man nemt forledes til at tro, at det ville blive svært at gennemføre samtalerne, med alle de shots og bobler taget i betragtning, men det kom der en god forklaring på.

- Ja, det er lidt en rider, men det er faktisk en rider til publikum. Vi laver en bar på scenen og vil også finde et par bartendere blandt publikum. Vi har også fundet en sofa ovre på Godsbanen, der skal med op, forklarede Charlotte.

Lovede lidt for meget
Foran Scandinavian-centeret rendte vi ind i Kenneth og Johannes fra The Malpractice.

The Malpractice får sig en hurtig frokost_redigeretDe fik sig lige en roastbeefsandwich og nogle pølsehorn, mens de ledte efter løsningen på den kattepine de havde bragt sig i. De havde lovet et armbånd mere væk, end de havde adgang til. Så der stod en ung kvinde i kulissen, som de ikke kunne få gratis ind til deres koncert kl 16 på Headquarters.