Høj sol, let vind – og hvad så mere…?

Henrik Vagner

Det er jo meget godt med sol og anstændige temperaturer på SPOT Festival. Det man så kan frygte er, at det gode vejr afholder folk fra at få hørt noget musik. Det lader imidlertid ikke til at være tilfældet – publikum, optrædende, branchefolk og alle andre involverede virker til at komme godt omkring scenerne og pladserne, og humøret er pænt over middel. Security melder om god ro og orden, de handlende ser glade ud og koncerterne er pænt besøgte.

Grundet vores nærmest umættelige interesse for positiv respons, skyndte SPOT Live sig ned i virkeligheden, for at få lidt input fra en håndfuld gæster. Vi stillede i al enkelhed to spørgsmål:

Hvad er godt ved SPOT og Hvad kunne være bedre ved SPOT?

Maria og Kirstine fra henholdsvis Silkeborg og Haderslev synes, at SPOT er et godt sted at høre ny musik – noget som viser sig at være rigtig fedt. De har allerede været vidt omkring og nævner i flæng så mange navne, at Deres udsendte måtte tjekke programmet en gang til. Til gengæld synes de, at placeringen af bands kunne forbedres  – det er ærgerligt, når man er nødt til at afvise folk pga. pladsmangel.

Bjørn fra Aarhus lægger vægt på, at SPOT på en gang er centralt placeret og rundt omkring i byen. Desuden er det spændende med så stor en mulighed for at høre anderledes musik. Flere udendørsaktiviteter kunne forbedre SPOT, men det er naturligvis svært at planlægge pga. vejr osv. – men i år er det jo fantastisk.

Nicoline og Ina fra Nørrebro i København er taget en tur til provinsen for at deltage i SPOT og udbryder spontant til første spørgsmål, at det er den bedste weekend længe; dejlig stemning og en utrolig mangfoldighed – og flere generationer på tværs (det har blandt andet gjort indtryk at være til Marie Key koncert med et muntert ægtepar på ca. 90). Alt er i gåafstand, og der sker utrolig meget. Det er Aarhus, når det er bedst. De overvejer nu at flytte hertil… Skulle SPOT Festival gøres bedre, kunne man overveje at opgradere garderobeforhold, rykke lidt mere udenfor – og sænke ølpriserne.

Kirstine og Susan fra København og Aarhus kan godt lide at opdage ny musik, og blive introduceret for bands de ikke kendte i forvejen. På det felt er SPOT et ret smart sted at dukke op. Til gengæld skal man være lidt mere opmærksomme på overlaps; tit er der bands, man gerne vil høre, men som spiller forskellige steder på samme tid.

Yannick fra Holland er på SPOT i embeds medfør (som booker), og det er andet år, han deltager. Han kan godt lide det brede udvalg af genrer og optrædener og sætter desuden pris på, at alt er i gåafstand. Som en ekstra bonus er vejret jo fantastisk i år. Årets program har dog ikke imponeret big-time indtil videre; der efterlyses en smule mere “dare”. Det er godt, og det er cool, det er bare ikke så forskelligt fra ting man har hørt før.