Mix-up RESPIT (fredag)

Følg kunstneren RESPIT (fredag)

Sted: Godsbanens foyer | Dato & Tid: Fredag kl. 19:00

Respit er et begreb fra kapsejladssporten og betyder tidsgodtgørelse. SPOT Festivalen er musikbranchens kapsejlads, bådene de skumfødte kunstnere, der yder maksimal præstation på udmålt tid.

RESPIT er en stedsspecifik interaktiv installation, der afvikles i Godsbanens lounge-område under SPOT Festivalen. RESPIT er et tværkunstnerisk projekt som går i samspil med mennesker og rum på Godsbanen, og som giver de forbipasserende et flimrende øjebliksbillede af video og tekst.

Det er digter Hanne Viemose og digital kunstner Signe Klejs, der opsnapper de forbipasserendes silhuetter og ord, og gengiver dem i en levende kollage på en vægstor projektion. De liveoptagede videosekvenser afspilles, imens de springer i tid; dette giver et sitrende, uroligt udtryk. Jo flere der befinder sig i loungen, desto flere øjeblikke flakser i tid. Udtrykket er enkelt, grafisk og spiller sammen med rummets rå fremtoning.

Hanne Viemose er tilstede og skriver videre på de ord og sætninger, som hun opfanger på stedet, ligesom hun vil benytte præfremstillet materiale.

RESPIT kan opleves fredag og lørdag mellem klokken 19 og 24.  Hanne Viemose vil være tilstede i installationen i udvalgte tidsrum. 

(Idé: Signe Klejs/2013)