Fallulah60

Af SPOT Redaktionen

Læs Twitter-interviewet med Fallulah

Twitterteam

Hele ugen har SPOT Festival bedt sine følgere på Twitter hjælpe til med at interviewe en række SPOT-aktuelle kunstner på det sociale medie Twitter. I mandags var det Fallulah der sad bag tasterne til en chat om melankolsk sexyness og whiskey.

Den dansk-rumænske popdronning Fallulah har katapulteret sig ind på den danske musikstjernehimmel. På fredag er hun et af hovednavnene ved SPOT Festivalen i Aarhus.

Her håber flere end 120 kunstnere at kunne starte selv samme rejse, som Fallulah startede i 2010, hvor den dengang 25-årige debuterede.

Og der er gode muligheder for de ny stjerner. Danske og udenlandske branchefolk flokkes om de nordiske kunstnere, der ifølge Fallulah har noget helt særligt at tilbyde musikscenen.

Fallulah udgav tidligere på året sit andet album, Escapism, som efterfølger til debutpladen The Black Cat Neighbourhood fra 2010. På det nye album behandler hun virkelighedsflugt på flere forskellige måder.

 

Fallulah, med det borgerlige navn Maria Christina Apetri, fortæller, at hun finder inspiration til sin musik i “seje kvinder som Spice Girls, TLC og Destinys Child” og senere i livet; “Fiona Apple, Karen O og Joni Mitchell”.  Men hun har også fokus rettet andre steder hen, når den kreative proces skal sættes i gang.


Klar til at indtage Rusland

Selvom 28-årige popdronning har høstet anerkendelse og priser, blandt andet ved P3 Guld hvor hun fik P3 Prisen i 2011, så er hun klar på mere.

 Blandt andet afslører Fallulah, at hun snart tager på turné i Rusland, hvor hun blandt andet skal spille i Moskva.  

Men først står der SPOT Festival på programmet. Fallulah spiller på SSC This-scenen fredag klokken 18.30, formentligt med andet end vodka i blodet.