_MG_5342
FOTO: MICHAEL ERSTED

Vinylarkæologer på jordomrejse: Den Sorte Skole åbnede SPOT Festival

Twitterteam

Med en lektion i modsætninger, stemning og kultur åbnede Den Sorte Skole torsdag SPOT Festival’s officielle program. Fra publikumssalen i det intime Helsingnør Theater i Den Gamle By i Aarhus var SPOT Festivals udsendte Jeppe Wojzik – og flere andre gæster – med til at forevige begivenheden på Twitter.

Åbningskoncerten på SPOT Festival var i år anderledes end den plejer. Danmarks fremmeste samplingsmakkerpar, Den Sorte Skole, spillede en noget nær intim koncert for cirka 150 publikummer i Helsingør Theater i Den Gamle By i Aarhus. De spillede tilmed hele den spritnye Lektion#3 fra start til slut.

Lektion#3 er sammensat af over 20.000 samples – musikbrudstykker – fra 280 sange fundet ved at grave over 5.000 lp’er frem fra de gamle annaler. De mange samples gav under åbningskoncerten et indtryk af, at hele universet var blevet komprimeret til 25 stemningsmættede numre.

 

 

I modsætning til tidligere, hvor Den Sorte Skole bestod af en lærerstab på tre mand, har de kun været to om at lave Lektion#3. Simon Dokkedal og Martin Højland har derfor været nødsaget til at tage computere til hjælp. Det forstod man virkelig godt under åbningskoncerten, når man lyttede efter hvor mange små samples, der var blevet samlet for at bygge noget nyt.

 

Det er umuligt at hælde Den Sorte Skole på flaske. Lektion#3 kommer hele vejen rundt og indeholder stort set alle tænkelige modsætninger, stemninger og kulturer.

Den Sorte Skole giver yderligere to lektioner i løbet af weekenden. Fredag klokken 19 giver de koncert på Den Åbne Scene på Godsbanen, hvor publikum samtidig kan stille spørgsmål til de to vinyl-drenge. Lørdag spinner de igen plader, denne gang i Musikhusets Store Sal klokken 18.