paper_tigers

Foto: Alberte Keiding

The Paper Tigers have nuclear teeth….!

Henrik Vagner

Formand Mao udtalte engang, at USA efter hans opfattelse er en papir tiger – det er ikke venligt ment. Essensen er naturligvis, at man puster sig op, og fremstår farligere end man er. Khruschev tilføjede dog hurtigt, at “papir tigeren har radioaktive tænder”. Paper Tigers er også et dansk band, og de spiller på SPOT Festival i år. Vi kunne ikke dy os for at stille dem et par lynhurtige spørgsmål i den forbindelse – bl.a. var vi simpelthen nødt til at vide, hvordan de havde fundet på at kalde sig netop det…

Hvordan fandt I på at kalde jer Paper Tigers?
Det er et gammelt kinesisk udtryk vi stødte på – det er vist maoistisk – og betyder noget i retning af, ikke at være så farlig som man gerne vil se ud. Der var et eller andet der, som vi syntes ramte meget godt.
[Red. Så er det opklaret – der er åbenbart andre end Deres udsendte, der kender historien...]

Hvad betyder det for jer at spille på SPOT Festival?
Rigtig meget! Det er chancen for at få de rigtige mennesker til at høre os, bl.a. branchefolk fra udlandet. SPOT Festival er nærmest vores lille Woodstock. Vi føler, at vi har materialet, og at vi er klar til at vise folk, hvad vi synes mangler i det musikalske landskab. Danmark er, med al respekt, ikke det helt store rock-land lige nu, så vi er begyndt at tænke lidt internationalt.

Hvem er jeres fans?
De er meget forskellige. Nu skal man jo være forsigtig med at kalde folk “gamle”, men selvom vi er vokset op i 90′erne, henvender vi os også til dem der er vokset op med The Beatles etc. såh… gamle mennesker, teenagere og alt imellem. Vi har ikke sådan en slags arketypisk fan.

Hvad skal I selv høre på SPOT i år?
Der er jo rigeligt. Vi har hørt Folkeklubben, og det var jo fantastisk. Vi møder også mange folk vi kender til SPOT – det er nærmest som en slags familieudflugt. Så er der The Broken Beats, men… de spiller jo lige nu.

Paper Tigers spiller kl. 14.30 på Café-scenen i Musikhuset i dag. Kom og bliv bidt!