SPOT Festival intensiverer samarbejdet med Musikhuset og Scandinavian Congress Center

SPOT Festival

SPOTlogo2012-h-gulMusikhuset Aarhus og SPOT Festival udvider i 2013 samarbejdet med flere scener og optimerer indretningen af opholdsarealerne. Samtidig indledes et nyt samarbejde mellem Scandinavian Congress Center og SPOT Festival. Det nye samarbejde skal forbedre festivalens samlede fysiske rammer og infrastruktur, og give rum for endnu bedre musikoplevelser. Etableringen af en ny og direkte gangforbindelse mellem Musikhuset og SCC skal bidrage til at understøtte SPOT som festivalen, hvor alle scener kan nås på kortest mulige tid.

I 2012 bød SPOT Festival på en fornyelse af festivalens rammer, da det nyetablerede produktionscenter Godsbanen blev festivalens fysiske centrum. Fornyelsen fortsætter i 2013, hvor Scandinavian Congress Center og SPOT Festival har indgået et samarbejde om at bruge centeret som koncertsted på SPOT Festival 2013.

Scandinavian Congress Center har huset flere store danske og internationale konferencer og koncerter, og SPOT Festival har i flere år haft et godt samarbejde med Radisson Blu Scandinavia Hotel og Konferencecenter, der er tilknyttet Scandinavian Congress Center.

SPOT Festival samarbejder allerede med Musikhuset Aarhus, Voxhall, Atlas, Godsbanen og RADAR om afvikling af koncerter, showcases og seminarer. Med så mange indendørs faciliteter på et relativt lille geografisk område, kan SPOT Festival præsentere et fysisk set-up, der er unikt i forhold til andre internationale branchefestivaler.

Tilføjelsen af Scandinavian Congress Center kan ikke hindre kødannelse ved enkelte koncerter, men forventes at skabe et bedre koncertflow for publikum og gæster. De forbedrede rammer og nye scener skal styrke publikum og gæsters adgang til musikken.

Samarbejdet mellem Scandinavian Congress Center og SPOT Festival vil samtidig være en konsolidering af Aahus’ position som en international musikby. Aarhus byder på en lang række spillesteder og kulturelle institutioner, der tilsammen skaber stor variation og mulighed for mange forskellige koncert-former og -oplevelser.

Det er en udfordring at få mange institutionelle rammer til at spille sammen, så alle fremstår som en integreret del af SPOT Festival, men det er samtidig et privilegium for SPOT som branchefestival og Aarhus som musikby, at have så mange institutioner og kreative kræfter, der arbejder professionelt med kultur og musik.