Marie Key, Turboweekend, NORDLYD og Naked på SPOT

Daniel Lindberg Heydorn

Marie Key lægger anmeldere, juryer, billetkøbere og andre popstjerner ned for tiden. Sidste års anmelderroste ”De her dage” har sikret sangerinden en nominering til P3 Prisen, og hun er ligeledes nomineret for Lytterhittet med nummeret ”Uopnåelig”. På hendes forårsturné er 13 ud af 14 koncerter udsolgt fire uger før turnéen bliver skudt i gang, og senest har det intense tungekys med Simon Kvamm i videoen til ”Gå med dig” været et varmt samtaleemne over landets drikkevandskølere. På SPOT bliver det dog anderledes familievenligt, når sangerinden giver lørdagskoncert på slaget to.

Efter sidste års deltagen i Naked-koncerten samt flere optrædener med minimalt setup, begav Turboweekend i februar sig ud på en regulær intim-tour. Både bandet selv og de heldige tilskuere har været ovenud begejstrede for de nye lag i sangene, som den minimalistiske tilgang afdækker. SPOT kvitterer derfor ved at lade drengene afprøve intimitetens grænser i den store sal foran 1500 publikummer. Og senere på aftenen kan Turboweekend opleves i traditionel energiudladning, når de giver fuld bandkoncert på Skolegade-spillestedet Fatter Eskil. Mon ikke der bliver rift om de omtrent 150 pladser?

Udover Silas Bjerregaard deltog Ane Trolle, Johan Olsen og Clara Sofie sidste år i Naked-koncerten, hvor kun Gustav Ljunggrens klaver akkompagnerer de fire vokalisters og deres fire udvalgte sange. Konceptet vakte på forhånd begejstring, og koncerten blev af mange betegnet som et af festivalens højdepunkter. Derfor gentages de afdæmpede festligheder i år med en række endnu unavngivne vokalister. Følg med på SPOT’s Facebook, hvor de deltagende løbende annonceres.

NORDLYD er endnu et konceptuelt indslag. Her er de involverede Søren Huss, Siri Nilsen og Mariam Wallentin fra Wildbirds & Peacedrums. De tre sangere skal opføre udvalgte numre fra egne bagkataloger, men bakket op af et stort strygeorkester med Mette Dahl Kristensen som musikalsk tovholder. Hun har tidligere været del af den strygekvartet som i 2009 spillede med When Saints Go Machine, og hun har i år udvalgt tre stemmer, som repræsenterer forskellige aspekter af nordisk musik lige nu, og skrevet arrangementer specifikt til lejligheden.