PM-130503-170011

Kissaway Trail er tilbage på sporet

Brigitte Binger

Kissaway Trail gav deres første koncert i næsten tre år på SPOT. Midt i koncerten svigtede teknikken, og en computer gik ned, det gav en pause på fem minutter. Det slog dog ikke bandet ud som ufortrødent fortsatte.

-Det var virkelig sejt at folk blev, selvom teknikken svigtede midt under koncerten. Det var jeg sgu ret glad for at opleve, fortæller Søren Corneliussen.  Koncerten gik fint nok ellers, vi spillede godt sammen, indskyder Thomas Fagerlund.

Kissaway Trails nye album ”Breach” skulle efter planen have været ude nu, men de har valgt at udsætte den danske  udgivelse til august, så pladen udgives simultant i Skandinavien, England Og USA.

- Det giver god mening at vente med udgivelsen, også i forhold til streamingtjenesterne siger Thomas Fagerlund.

Tilbage mod rødderne
Det nye album tog ca. et halvt år om at blive til, men tilløbet til den nye plade har været endnu længere undervejs, fortæller Thomas og Søren:

- Vi var rodløse efter det lange turné-liv i USA. Vi havde alle brug for en pause fra musikken og for at finde ud af, hvad det egentlig var vi ville med den. Vi fandt ud af, vi ikke havde det godt sammen som band.

Det endte med vi tog ud på en bondegård langt ude på landet på Fyn, sammen med en masse øl og vin. Her fik vi snakket ud og spillet en masse sammen, rigtig meget af det blev ikke til en skid, men vores nye single ”Nørrebro” blev faktisk til i en kæmpebrandert på den tur.

- Vi føler lidt, vi er et nyt band, og hvor vi før var lidt rockpoppede, søger vi nu den anden vej og går tilbage til de ting, der selv inspirerer os, som Beatles og Bruce Springsteen (et af de nye numre hedder faktisk ”Springsteen” red.) Men også Sonic Youth og gamle 90′er bands som Psyched Up Janis og Nirvana. Musikere med noget på hjerte og som krænger deres sjæl ud på scenen. Det vil gerne tilbage mod, der er alt for meget hjerneløst musik uden sjæl nu om dage, mange skriver ikke deres egne sange, det er lort med lort på.

USA- turné til sommer
Selvom deres koncert på SPOT var den første i 3 år, får gruppen rig mulighed for at blive spillet ordentligt sammen igen, når de til sommer drager på turné i USA.

- Det er helt bevidst vi ikke spiller på festivaler i Danmark denne sommer. Det vil vi rigtigt gerne næste sommer, så har pladen også været ude i noget tid, og så kender folk sangene, forklarer Thomas Fagerlund.

- Vi har også et par møder med nogle tyske branchefolk her på SPOT. Vi har aldrig spillet i Tyskland, det er et marked vi godt vil ind på, men ellers er det mest USA og England vi har fokus på.

Hvad skal I selv se på SPOT?
- Vi skal se Christian Hjelm, han er skidedygtig. Figurines har vi altid godt kunnet lide, de minder lidt om os selv. Desuden har vores trommeslager Hasse Mydstskov tidligere spillet for Figurines og er også trommeslager for Christian Hjelm nu. Derudover vil vi også gerne se Folkeklubben.