Ilangportrait

Ilang kender fordelene

Anders Jørgensen

Ilang er et af de nye navne på KarriereKanonen. Han spillede sin første koncert med sprit nyt materiale og band til aften. Han har oplevet suset ved at hitte stort – også i USA. Og han er klar til det igen. 

- Jeg er træt af at folk altid opfatter mig som en flink fyr, sagde Ilang med et charmerende smil fra scenen på Filuren.

Sekunder efter spillede han og bandet Panteras ballade ”This love”, og så var der tendenser til djævlekast med hovederne fra de forreste i salen. Bare lige for at vise, at han godt kan noget andet end det, der står i SPOT-programmet.”Ilang spiller blid og rar popmusik”, starter den tekst.

Men når det er sagt, så har han en fed r’n’b-stemme rullet i honning og høje toner, når det tager ham. Med lækkert hår og rolig charme er det som skabt til pigehvin, og der kom da også flere kvinder hen og komplementerede han for det ene og de andet, da Deres Udsendte tog et kvarter med kanonen ved et af rundbordene efter koncerten.

I øvrigt den første nogensinde med det nye materiale, hvoraf to sange og Pantera-coveren blev skrevet og lavet sidste uge og på scenen med et orkester, der kun har øvet en formiddag sammen. Meget friskt alt sammen. Ligesom entreen til at komme med i KarriereKanonen. Det skete på en sang lavet de sidste dage op til deadline sammen med hans gamle kammersjuk Thomas Stengaard.

Ilang kender udsigten fra toppen af hitlisten
Og nu kommer vi til forhistorien. For Ilang har prøvet at flyve højt på rekordtid som band sammen med Thomas, da de under navnet The Benefits pludselig over night blev et hit på MTV i USA med deres single ”Physical”.

- Vi gik fra 0 til 100 på ingen tid og så kom forventningspresset, og vi havde jo nærmest kun den sang at arbejde med. Der endte med at gå halvandet år, før vores debutalbum udkom på Universal Republic, og det hængte ikke godt nok sammen, siger Ilang i dag. Han fortæller, hvordan de manglede retning på deres ideer, og at hver ny single var i en ny genre. Hver for sig meget gode, men samlet hang det ikke helt sammen. Efter at have skiftet til flere andre store pladeselskaber, gik The Benefits i sig selv.

Frie tøjler er ikke nødvendigvis godt
- Vi fik for frie tøjler. ”Do your thing” sagde de til os på Universal, men det var ikke en god hjælp for os at slippe os fri, siger Ilang.

Efter eventyret sluttede lavede han stadig musik for sig selv og prøvede i en periode samarbejder af med forskellige musikere og producere. Men det ser ud til, at KarriereKanonen er hans nyvundne affyrings-platform.

- Jeg er ellers ikke meget for konkurrencer, men hvis man skal deltage i nogen herhjemme, så er der da kun KarriereKanonen, siger Ilang, som i dag oplevede en god om end tilbagelænet respons fra et SPOT-publikum, der ikke helt er begyndt at peake hen ad aften fredag. Men men men, hvis MTV ringer så er Ilang klar igen!