Gi’ en hånd – få et armbånd!

Mik Stegger

Hvert år hjælper 350 mennesker med at lave SPOT Festival i Aarhus. De får en festivalbillet ud af det – og en masse gode oplevelser i selskab med venner og vildtfremmede.

”Det var sindssygt fedt, en rigtig god oplevelse. Nogen gode dage på et dejligt sted, og fede bands!”

Sådan beskriver Jeppe von Tangen Sivertsen sin oplevelse som frivillig på sidste års SPOT Festival. Han er 23 år gammel og læser Nordisk på Aarhus Universitet.

Jeppe nåede at have to forskellige arbejdsopgaver på sidste års festival. Første dag var han med til at sørge for forplejningen backstage på en af de mange festivalscener, og anden dag stod han i en pølsevogn på det udendørs opholdsområde ved Godsbanen.

”Især det sidste var rigtig fedt. Vi langede en masse pølser over disken, og man mødte en masse søde mennesker. Der var super afslappet stemning og fedt vejr” husker Jeppe, der synes ordningen med at lægge lidt arbejde for en festivalbillet er rigtig god. Som tidligere frivillig på Roskilde Festival vidste han, hvad han gik ind til, og han er glad for chancen for at lære SPOT at kende indefra.

”Når jeg er af sted har jeg måske kun har et par bands, jeg bare skal høre. Ellers er jeg der for det sociale, og så gør det ingenting at der lige er et par timer, hvor man ikke kan høre musik. Desuden er det fedt at ’træde om bag scenen’ og opleve hvordan festivalen er organiseret. Både de frivillige og dem, der arbejder lønnet er super flinke, og især de sidste har altid en masse gode historier at fortælle.”

Johanne Buur Bruntse, frivilligkoordinator hos SPOT Festivalen fortæller, at alle slags hænder er efterspurgt under arrangementet.

”Nogen er stagehands og hjælper med at holde koncerterne i gang på festivalens scener, nogen snitter grøntsager i køkkenet. Der er mange, meget forskellige opgaver, der skal løses”, siger hun og fortæller at man godt kan melde sig til flere ad gangen.

”De frivillige kommer meget tit i form af to eller flere venner, som synes det er en fed måde at være sammen og få en god festivaloplevelse på. Mindstealderen er 17 år, og de ældste er sidst i fyrrerne, men der er faktisk ikke nogen øvre aldersgrænse.”

Hvis du vil være frivillig på SPOT, kan du tilmelde dig her: Bliv Frivillig