Forårstilføjelser: Fallulah, Schultz and Forever og Flødeklinikken anfører de 14 nye navne

Daniel Lindberg Heydorn

Popstjerner, Aarhus-hiphoppere, folkemusikanter, konservatorieuddannede og et efterskoleband. Forårets første SPOT-opdatering kommer helt op i pophimlen og dybt ned i musikkens forskellige vækstlag.

Fallulah har med sit andet albumudspil etableret sig som en ikke bare populær, men også nysgerrig og afsøgende popkunstner. Den dansk/rumænske sangerinde og tidligere vinder af P3 Prisen har både et stærkt og sammenhængende album samt en række landeplager at gøre godt med på SPOT.

Schultz and Forever er ligeledes en yngre himmelstormer, som efter sin SPOT-debut sidste år har været vidt omkring. Han har indspillet ep i Paris i samarbejde med et fransk pladeselskab og er blevet et af dansk musiks mere eftertragtede unge navne på trods af det korte CV.

Flødeklinikken har på ganske få år formået at etablere sig som et anderledes indslag på den aarhusianske hiphop-scene. Musikken spilles på håndholdte instrumenter, og YouTube-videoen til ”Piger Med Pistoler” er set mere end 600.000 gange. Point Blank spiller ligeledes hiphop med levende instrumenter. De har varmet op for navne som Ice Cube og de franske hiphop-magere, Hocus Pocus, og så er de et energisk og fængende liveband.

Boho Dancer har allerede i 2011 optrådt på SPOT, NorthSide og Smukfest, hvor Ida Wenøe forførte publikum med sin kraftfulde stemme. Sammen med Asker Bjørk og Símun Mohr tager Wenøe udgangspunkt i den amerikanske folk-bølge og skaber et moderne folk-udtryk.

Den konservatorieuddannede trommeslager Mads Beldring har han for en tid skiftet stikkerne ud med skæve Brooklyn-toner, fredfyldt lollandsk bondehusidyl og Nørrebros dunkende uro i et stemningsmættet folk-univers.

Det bliver en helt unik oplevelse, når Kristian Leth går på scenen. Normalt kender vi Leth som frontmand for The William Blakes, men på solo-albummet “Hjemad” griber han fat om modersmålet og optræder på SPOT med folk-trioen Dreamers Circus.

Boho Dancer, Mads Beldring og Dreamers Circus feat. Kristian Leth præsenteres af ROSAs Sekretariat for Folkemusik

Darling Don’t Dance balancerer mellem det feminine og rå i kjoler og med Big Muffs med deres kontrastfyldte støjrockeksplosion. Sidste år debuterede Kristina Renée med ep’en “For Now”, som Gaffa sendte fire stjerner efter. I starten af juni udkommer Renées første album hvorfra singlen “Sorrow Knows” har været et stort radiohit.

Derudover præsenteres fire navne i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium. Der er tale om: Kadie Elder, Ulvetimen, Madame Indigo og We Invented the Night.

Et andet samarbejde er med festivalkonkurrencen Aftryk, hvorfra sidste års vindere, hiphop-gruppen Complexity, nu skal optræde på SPOT.