natalia650

Ekslusive poptoner fra Mexico

Astrid Horndrup Nielsen

Publikum fik et lille autentisk strejf  af Mexicos varme og sjæl, da Natalia LaFourcade fredag kl. 18.15 indtog Musikhusets café scene.

I takt med at solen stod lavere ind over scene og publikum, indfandt flere og flere folk sig foran scenen, og lod sig indhylle af de iørefaldende, poetiske og meget stemningsfulde toner fra den lille spinkle sangerinde Natalia LaFourcade. Sammen med sin akkompagnerende musiker havde hun taget turen fra Madrid i Spanien, hvor hun havde spillet koncerter i tiden op til SPOT, for at give sin første koncert på dansk grund nogensinde. Hun præsenterede sit seneste pladeudspil La Mujer Divina, der er en hyldest til den afdøde komponist og poet-crooner Augustín Lara, og sangenes tekstunivers var på klingende mexicansk en række betagende stemningsbilleder leveret med charmerende pop-rytmer, ukulele og forsigtige calypsotoner det ene øjeblik og langstrakte vokalske fraseringer det næste. Det var nærmest, som små magiske øjeblikke…

natalia650flad

Det aarhusianske publikum fik denne sene eftermiddag en ganske unik koncertoplevelse og muligheden for at opleve en kunstner, der afspejler noget af det mest populære i Mexico lige for øjeblikket – med sin genre der i glimt minder om kollegaen og landsmanden Julieta Venegas’. Den unge sangfugl sluttede koncerten med kærlige ord og udtalt håb om at komme til at spille for et dansk publikum igen så snart som muligt.  Hvornår chancen byder sig er svær at sige – turen går allerede tilbage til Mexico over Madrid om ganske få dage, og der er ikke nogle umiddelbare planer om en europæisk turné i nær fremtid.

(Fotos: Niels Østergaard)