takolakoartikel

Af SPOT Redaktionen

Balkanband med smag for Tyskland

Twitterteam

Hele ugen har SPOT Festival bedt sine følgere på Twitter hjælpe til med at interviewe en række SPOT-aktuelle kunstner på det sociale medie Twitter. I tirsdags var det balkan bandet Tako Lako der blandt andet afslørede deres hemmelige våben til at indtage det tyske musikmarked.

Klarinet, harmonika og violin forbindes herhjemme oftest med klassisk og visemusik. På balkan er det dog en helt anden sag. Her er det nogle af hovedingredienserne i gypsybeat, som det fem mand plus en kvinde-store dansk/serbiske orkester Tako Lako er én af de fremmeste eksponenter for herhjemme.

Gypsybeat fylder dog ikke voldsomt meget i danske musikmedier.

 

Med over 80 millioner indbyggere er Tyskland selvsagt et væsentligt større marked end det danske, men Tako Lakos genre er også mere accepteret end herhjemme.

 

Udover sauerkrauten er wienerschnitzlen også en vej til det tyske marked, som bandet proklamerede med følgende billede på Instagram:

Noget kunne tyde på, at Tako Lako slår igennem med deres musikalske fest. Denne video, som er taget på den anden side af Atlanten, er et godt eksempel på, at det kan være svært at stå stille, når først gypsy-beatet slås an.  

At der er et marked for gypsybeats i det høje nord langt fra Balkan, kan der være noget om. World Music Denmark har i hvert fald i samarbejde med JazzDanmark lanceret Danish Vibes, der skal skubbe dansk world-musik ud i det internationale projektørlys.

Tako Lako kan opleves på Foyer-scenen fredag aften klokken 21.30.